sâmbătă, 9 mai 2009

Reclamă: Alternative/Indie

Azi vreau să vă prezint două trupe mai mult sau mai puțin cunoscute, care cânte ceva între Indie-Rock și Rock-Alternativ amestecat cu Jazz, Blues și de ce nu? Folk. Înainte să vă speriați citind cuvântul rock, încercați să nu vă gândiți la Metallica și să le da-ți băieților o șansă.

Prima trupă se numește DeVotchka (adică “fată” în rusă, doar că trupa e din America)
Un sunet mellow, relaxant, pășind din când în când în zone mai alerte, cântecele lor par a fi când similar când complet diferite, păstrând elementele care te-au făcut să îi iubești, dar totuși dându-ți ceva nou la fiecare cântec nou; de vocea vocalistului să nu mai vorbesc, încă îmi da fiori în unele moment. Dacă ați văzut filmul “Little Miss Sunshine” veți recunoaște sound-ul, DeVotchka fiind vinovații în spatele soundtrack-ului minunat al filmului.
How it ends:


Till the end of time:


A doua trupă mi-a dat-o un prieten din Lituania acum câteva luni, și deși de obicei nu îmi place muzica oferită de alții, trebuie să recunosc că această trupă m-a prins din prima: The Tiger Lillies.
Prin anii ’80 niște tineri băteau barurile din Camden Town, un cuib pentru trupe underground care caută lansare din inima Londrei, cu un sound original încercând să găsească o șansă să se ridice deasupra. În 1989 s-au lansat official. Un folk care dă înspre blues-rock, cu texte amuzante-morbide despre sărăcie, prostituție, Londra, viață, cei trei și-au făcut un mic fan-base stabil în întreaga lume. Cantecul "Curva" al celor de la Spitalul de Urgenta e un cover Tiger Lillies, dupa cantecul "Whore". Nu am gasit melodiile care le vroiam pe net, dar si astea sunt bune:

Hell:


The Tiger Lillies - Hell
Asculta mai multe audio Muzica »

Her Room:


The Tiger Lillies - Her Room
Asculta mai multe audio Muzica »

Gypseis:


The Tiger Lillies - Gypsies
Asculta mai multe audio Muzica »



Si le recomand pe astea cu mare caldura daca v-au placut cele pe care le-am postat:
Despite
Pimp Song
Heroin and Cocain
Open your legs


Enjoy!

Niciun comentariu: